گواهینامه‌ ایزو برای رستوران

گواهینامه‌ ایزو برای رستوران

سازمان بین المللی استاندارد یا همان سازمان ISO برای تمام مشاغل و اصناف با صرف نظر از حجم سازمان و بزرگی و کوچکی مجموعه استانداردهای ایزو مرتبط با سیستم‌های مدیریتی را تهیه و تدوین نموده است. صنعت غذا و دارو هم بخاطر اینکه به صورت مستقیم با سلامت و بهداشت افراد جامعه سر و کار دارد از جمله مشاغل و صنایع مهم در تمام دنیا می‌باشد. رعایت اصول ایمنی و اجرای یک سیستم مدیریت یکپارچه در مشاغل مربوط به زنجیره تأمین غذایی از جمله رستوران‌ها، فست فودی‌ها و آشپزخانه‌های طبخ غذا از مهم‌ترین نکاتی هست که جوامع فعال در حوزه غذایی برای ایجاد عملکردی بهتر و توسعه مداوم و حفظ و صیانت از سلامت و امنیت افراد جامعه باید انجام دهد.

 

انواع گواهینامه‌های عمومی ایزو برای رستوران

گواهینامه ایزو ۹۰۰۱ تحت عنوان سیستم مدیریت کیفیت برای کمک به کارایی بهتر مجموعه و افزایش سطح کیفیت فرآیندهای سازمان‌ها می‌کند. با اجرای یک سیستم مدیریت کیفیت می‌توانید طیف گسترده‌ای از فعالیتهای یک سازمان مرتبط با صنایع غذایی را از کشاورز تا تولید کننده و توزیع کننده و ارائه کننده خدمات را پوشش دهد و با مشخص نمودن فرآیندهای سازمان موجب حذف کارهای تکراری و پر‌هزینه گردد و‌ با افزایش توانایی و کارآمدی کارمندان و پرسنل یک مجموعه تیمی حرفه‌ای و کاربلد را تشکیل می‌دهد.

گواهینامه ایزو ۱۴۰۰۱ تحت عنوان سیستم مدیریت زیست محیطی مجموعه‌ای از اصول و دستورالعمل‌هایی می‌باشد که برای حفظ و صیانت از محیط زیست و دفاع از منابع طبیعی مانند آی، هوا و خاک تهیه و تدوین شده است. استانداردها و دستورالعمل‌های سیستم مدیریت زیست محیطی با اجرای طرح یک FMS در سطح مجموعه‌های مرتبط با زنجیره تأمین غذایی عمل می‌نمایند. استاندارد ایزو ۱۴۰۰۱ به عنوان مهم‌ترین و شناخته‌ شده ترین گواهینامه برای مدیریت و برنامه‌ریزی حمایت از محیط زیست در جهان می‌باشد.

گواهینامه ایزو ۴۵۰۰۱ تحت عنوان سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی مجموعه‌ای از اصول و قواعدی که می‌باشند که برای رعایت اصول ایمنی در کار و به جهت حفظ و صیانت از سلامت نیروی انسانی تهیه و تدوین شده است. ایجاد ایمنی در کار و بهداشت شغلی در یک مجموعه مرتبط با زنجیره تأمین غذایی موجب ایجاد امنیت برای کارکنان و پرسنل و در نتیجه افزایش توانمندی و کارایی پرسنل می‌گردد. مسلما با رعایت اصول ایمنی و شناسایی خطرات و ارزیابی ریسک با کاهش ضایعات و هزینه‌های گزاف روبرو می‌شویم.

سه گواهینامه عمومی ایزو ۹۰۰۱ و ایزو ۱۴۰۰۱ و ایزو ۴۵۰۰۱ از استانداردهای مدیریتی مهم و پر کاربرد می‌باشند. قوانین و دستورالعمل‌های عمومی در حوزه مدیریتی ایزو قابلیت طراحی و پیاده سازی در تمام مشاغل و حرفه‌ها را دارند. ولی با توجه به اینکه شرکت‌های فعال در صنعت غذا برای رویایی و حضور موفق در چالش‌های بزرگ و رعایت اصول ایمنی در محصولات و خدمات نیازمند یک استاندارد تخصصی ویژه صنایع غذایی در رستوران‌ها و فست فود‌ها و فروشگاه‌های بزرگ مواد غذایی و آشپزخانه‌ها و کترینگ‌ها می‌باشند.

گواهینامه ایزو ۲۲۰۰۰ تحت عنوان سیستم مدیریت ایمنی در صنایع غذایی از یکسری قوانین و دستورالعمل‌های تخصصی تشکیل شده است که طراحی و اجرای مستندات این نوع گواهینامه تخصصی، مدیریتی ایزو یک خط مشی کلی برای مجموعه مورد نظر مانند رستوران ایجاد می‌نماید و با برنامه‌ریزی و طراحی یک سیستم مدیریت ایمنی و پیروی از اصول استاندارد haccp ( کنترل نقاط بحرانی و تجزیه و تحلیل خطر ) و اجرای برنامه‌های پیش نیاز و کنترل دستگاه‌ها و مراحلی که به خروج یک محصول ایمن و با کیفیت منجر می‌شود. دریافت گواهینامه ایزو برای رستوران به شما کمک می کند تا کلیه تعهدات خود را به ایمنی مواد غذایی تضمین نمایید و محصولات غذایی و خدمات خود را با حفظ سلامت و امنیت راحت‌تر بفروشید و به مصرف کنندگان ارائه دهیم. مسلما با وجود منطبق شدن با قوانین و دستورالعمل‌های سیستم های مدیریت کیفیت و سیستمهای مدیریت ایمنی و سیستم مدیریت زیست محیطی و بهداشت شغلی در مواد غذایی می توانیم به راحتی با توسعه مداوم و عملکرد بهتر رقبا را کنار بزنیم. اخذ گواهینامه ایزو ۲۲۰۰۰ منجر به کنترل و کاهش خطرات ایمنی از جمله خطرات بیولوژیکی، شیمیایی و فیزیکی در مواد غذایی می‌شود. قوانین و دستورالعمل های گواهینامه ایزو ۲۲۰۰۰ با توجه به اینکه ازجمله مستندات تخصصی مرتبط با مشاغل مربوط به زنجیره تامین غذایی می‌باشد ولی بصورت عمومی در همه سازمانهای مرتبط با زنجیره غذایی صرف نظر از اندازه و پیچیدگی آن ها قابل قابلیت طراحی و اجرا شدن را دارد.

 

اخذ گواهینامه ایزو صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید.