نحوه گرفتن گواهینامه ایزو برای رستوران
استاندارهای عمومی و پر کاربرد ویژه رستوران
استاندارد ISO 9001 بعنوان اولین و پرکاربردترین گواهینامه ایزو میباشد که تحت عنوان سیستم مدیریت کیفیت در تمام سازمانها قابلیت طراحی، اجرا و پیاده سازی را دارد. بهمراه گواهینامه ایزو ۹۰۰۱ گواهینامههای دیگری همچون ISO 14001 با نام سیستم مدیریت زیست محیطی و ISO 45001 نیز تحت عنوان دیگر استانداردهای عمومی در حوزه مدیریتی در تمام سازمانها به کار برده میشوند. رستورانها و مجموعههای غذا خوری و آشپزخانههای طبخ غذا همگی جز مشاغل فعال در حوزه صنایع غذایی و تأمین زنجیره غذایی میباشند که مثل سایر سازمانها و شرکتهای دیگر میتوانند سه گواهینامه عمومی مدیریتی ایزو ۹۰۰۱ و ایزو۱۴۰۰۱ و ایزو ۴۵۰۰۱ را اخذ نمایند. اخذ همزمان سه گواهینامه فوق باعث ایجاد یک سیستم مدیریت یکپارچه در سطح مجموعهها میشود. سیستم مدیریت یکپارچه را در اصطلاح ایزو IMS مینامند.
استانداردهای تخصصی ویژه رستوران
استاندارد ISO 22000 یک استاندارد بین المللی شناخته شده است و برای مدیریت ایمنی مواد غذایی می باشد. این استاندارد نشان می دهد که چگونه یک سازمان می تواند توانایی خود را در کنترل خطرات ایمنی برای اطمینان از ایمن بودن غذا نشان دهد. ایمنی مواد غذایی یک نگرانی جهانی است. ایزو ۲۲۰۰۰ را میتوان به عنوان اطمینان از عملکرد سازمان تعریف کرد که آسیب یا بیماری را در نتیجه مصرف غذایی ایجاد نمی کند. ISO 22000 می تواند توسط هر سازمانی در زنجیره تامین مواد غذایی مورد استفاده قرار بگیرد. این استاندارد اصول یک سیستم به نام HACCP را که تحت عنوان تجزیه و تحلیل خطر و نقطه کنترل بحرانی توسعه یافته است را توسط سازمان ایزو یکپارچه می کند. طرح HACCP با استفاده از الزامات قابل ممیزی همراه با برنامه های پیش نیاز و همچنین سایر الزامات سیستم ایمنی مواد غذایی را ترکیب می کند. سازمان استاندارد جهانی ایزو گواهینامه ایزو ۲۲۰۰۰ را در طیف گستردهای از دسته بندی های زنجیره غذایی ارائه می دهد، این طیف گسترده شامل تولید مواد غذایی، تولید خوراک و ذخیره سازی و توزیع و یا تولید و بسته بندی مواد غذایی می شود.
فواید اخذ گواهینامه ISO 22000
بهبود مدیریت ارتباطات با مصرف کنندگان
تضمین کیفیت و قابلیت اطمینان و ایمنی در صنایع غذایی
برندسازی و کسب شهرت وفاداری به برند
جلب اعتماد و رضایت مشتریان و اطمینان بیشتر در افشای اطلاعات
کاهش بیماریهای ناشی از مواد غذایی
خدمت رسانی بهتر در صنایع غذایی و ایجاد مشاغل با کیفیت
استفاده بهتر و بهینه از منابع غذایی
کنترل خطرات ایمنی و استفاده از مواد غذایی کارآمدتر
مدیریت سیستماتیک برنامه های پیش نیاز
برنامهریزی بهتر و بهبود مستمر
توسعه سیستم مدیریت ایمنی و سلامت
افزایش مشتریان و ارائه خدمات برتر و سودآوری بیشتر
مراحل دریافت گواهینامه ISO برای رستوران
درخواست فرم ثبت نام گواهینامه ایزو و تکمیل فرم
مشخص نمودن اهداف سازمان و رستوران
انتخاب مناسب نوع گواهینامه ایزو
انتخاب مرجع صدور گواهینامه ایزو
اجرا و طراحی مستندات و پیاده سازی استانداردهای ایزو
انجام ممیزی داخلی توسط کارشناس مجموعه
انجام ممیزی نهایی توسط کارشناس مرجع صدور گواهینامه ایزو
ثبت و صدور گواهینامه ایزو
اخذ اصیل و معتبر گواهینامه ایزو
مراجع صدور گواهینامه ایزو را Certification Body مینامند. مراجع صدور گواهینامه ایزو یا در اصطلاح CB ها به دو صورت فعالیت میکنند. مراکز اعتبار دهنده به مراجع صدور گواهینامه ایزو را Accerdiation Body یا در اصطلاح AB مینامند. نهاد رسمی اعتبار دهنده به AB ها را انجمن اعتبار دهندگان بین المللی یا International Accreditation Forum نیز مینامند که در اصطلاح با نام IAF شناخته میشود. هنگامی که مرکز اعتبار دهنده به مرجع صدور گواهینامه ایزو عضو رسمی انجمن اعتبار دهندگان بین المللی باشد بالطبع مرجع صدور گواهینامه ایزو با اعتبار و اصالت بینالمللی گواهینامه ایزو صادر مینماید. ولی اگر مرجع صدور گواهینامه ایزو بصورت خصوصی فعالیت کند و یا اینکه مرکز اعتبار دهنده آن عضو انجمن اعتبار دهندگان بین المللی نباشد مسلما مرجع صدور گواهینامه ایزو اعتبار بینالمللی و رسمی ندارد و گواهینامه ایزو با سطح اعتبار داخلی صادر میگردد. مراجع ثبت و صدور بین المللی گواهینامه ایزو ، سازمان متقاضی از جمله رستورانها را ملزم به طراحی و اجرا و پیاده سازی مستندات میکند و همین امر باعث شده است هم مدت زمان اخذ گواهینامه ایزو افزایش پیدا کند و هم هزینه بالاتری برای گرفتن گواهینامه نیاز باشد ولی با ایجاد یک سیستم مدیریت سازماندهی شده هم ارزش معنوی و هم ارزش مادی زیادی را برای مجموعه ایجاد مینماید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و استفاده از مشاوره رایگان و ارائه خدمات مفید و سازنده با مرکز سیستم کاران تماس برقرار نمایید.