گواهینامه ایزو برای فست فود

گواهینامه ایزو برای فست فود

برای اطمینان از ایمنی تضمین شده مواد غذایی ( از جمله مکمل های غذایی، مواد غذایی برای مقاصد خاص پزشکی، مواد غذایی برای کنترل وزن )، یک مفهوم تجزیه و تحلیل خطر و نقطه کنترل بحرانی (HACCP) ایجاد شده است که یک سیستم کنترل کیفیت را در تولید محصولات غذایی فراهم می کند. با توجه به سطح معیارهای ریسک . دامنه مفهوم HACCP به تولید کنندگان محصولات غذایی محدود نمی شود. همچنین در صنایع مرتبط، به عنوان مثال، در شرکت های تولید کننده بسته بندی مواد غذایی یا در شرکت های فست فود معرفی می شود. علاوه بر این، تمام اپراتورهای اصلی بازار (سوپرمارکت ها، فروشگاه های خرده فروشی، رستوران های زنجیره ای و فست فودهای زنجیره ای، هتل ها و غیره) معیارهای داخلی را برای انتخاب تامین کنندگان بر اساس در دسترس بودن و در برخی موارد، گواهی سیستم HACCP تامین کننده معرفی می کنند.

بر اساس مفهوم HACCP ، استانداردهای متعددی تدوین شده است که در کشورها و مناطق جداگانه یا در پیوندهای فردی زنجیره غذایی اعمال می شود. استانداردهای پرکاربرد به شرح زیر است:

   ISO 22000 سیستم های مدیریت ایمنی مواد غذایی الزامات برای هر سازمان زنجیره غذایی - استاندارد توسعه یافته توسط سازمان بین المللی استاندارد (ISO) ؛

   BRС استاندارد جهانی کنسرسیوم خرده فروشی بریتانیا؛

   IFS (استاندارد بین المللی غذا) یک استاندارد بین المللی برای خرده فروشان ؛

   FSSC 22000 استانداردی برای تولید کنندگان دسته های خاصی از محصولات غذایی

 

اصول HACCP

مفهوم HACCP بر 7 اصل استوار است که نحوه ایجاد ، اجرا و مدیریت HACCP در محل تولید را نشان می دهد. اصول HACCP بر شناسایی ، نظارت و کنترل خطرات در نقاط کنترل بحرانی در سراسر زنجیره تولید متمرکز شده است:

     تجزیه و تحلیل خطرات احتمالی

     تعریف نقاط کنترل بحرانی (CCP).

     ایجاد محدودیت های اساسی برای اقدامات کنترلی مرتبط با هر CCP مشخص شده.

     ایجاد سیستم نظارت در CCP.

     ایجاد روشهای تأیید برای تأیید عملکرد سیستم HACCP.

     توسعه روشهای مستندسازی کلیه مراحل و حفظ سوابق مربوط به کاربرد این اصول

 

چه کسی به HACCP نیاز دارد؟

عوامل زیر در بازار مواد غذایی باید مفهوم تجزیه و تحلیل خطر و نقطه کنترل بحرانی (HACCP) را به صورت مرحله ای اجرا کنند:

     تولید کنندگان مواد اولیه ؛

     تولید کنندگان و تأمین کنندگان محصولات غذایی (از جمله مکمل های غذایی ، مواد غذایی برای اهداف خاص پزشکی ؛ محصولات غذایی برای کنترل وزن) ؛

     شرکت های عمده فروشی و خرده فروشی ؛

     امکانات پذیرایی عمومی ؛

     سازمانهای ارائه دهنده خدمات حمل و نقل ، ذخیره و توزیع محصولات غذایی ؛

     سازمانهای ارائه دهنده خدمات شستشو و ضدعفونی برای شرکتهای تولید کننده مواد غذایی ؛

     تولید کنندگان و تامین کنندگان تجهیزات صنایع غذایی ؛

     تولید کنندگان و تامین کنندگان مواد شوینده و ضد عفونی کننده ؛

     تولید کنندگان و تامین کنندگان بسته بندی و سایر مواد در تماس با غذا.

کارهای ما را می توان به طور معمول به چند مرحله تقسیم کرد:

   یک ممیزی اولیه (معمولاً با یک بازدید میدانی) از شرکت به منظور یادگیری تمام فرایندهای تولید ؛

   تعیین شرایط تولید (شناسایی عوامل بیولوژیکی ، شیمیایی ، کیفی و فیزیکی که بر ایمنی محصول نهایی تأثیر منفی می گذارد) ، شرایط ذخیره سازی ، تعداد پرسنل درگیر.

   شناسایی نقاط کنترل خطرناک و حیاتی در کل زنجیره فرآیندهای تولید ؛

   توسعه روشهای اصلاحی که با هدف بهبود ایمنی انجام می شود.

   توسعه یک روش نظارت برای نقاط کنترل بحرانی و توسعه اقدامات اصلاحی ؛

   توسعه یک بسته مستندسازی مطابق با الزامات استاندارد ISO 22000 - از روشهای مدیریت اسناد تا اقدامات اصلاحی ؛

   معرفی ISO 22000 ، آموزش پرسنل شرکت در مورد الزامات اساسی استاندارد ISO 22000 ؛

   تهیه و نگهداری گواهینامه ، انجام ممیزی پیش از صدور گواهینامه به منظور حذف نظرات جزئی ؛

   انجام ممیزی گواهینامه توسط سازمان صدور گواهینامه و اخذ گواهینامه ISO 22000 ؛

 

پشتیبانی در اجرای مفهوم HACCP

ما آماده توسعه و پیاده سازی HACCP با در نظر گرفتن تمام ویژگی های شرکت شما و همچنین اهداف دنبال شده هستیم. این رویکرد به شما امکان می دهد تا فرایند تولید را تغییر ندهید ، بلکه مستندات مربوط به یک فرآیند از قبل تعیین شده را جمع آوری کنید.

ایزو9001 ISO9001 سیستم مدیریت کیفیت

ایزو14001 ISO14001 سیستم مدیریت زیست محیطی

ایزو45001 ISO45001 سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی

HSE یا HSE – MS سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی و زیست محیطی

چهار گواهی نامه ایزو بالا نیز به عنوان مهمترین و پر کاربردترین استانداردهای عمومی تعریف شده هست که برای تمامی سازمانها من جمله فست فودها مهم و کاربردی هست. از این میان سیستم مدیریت کیفیت ایزو9001 عمومی ترین و مهمترین گواهی نامه های ایزو هست که برای فست فود ها وقتی می خواهند تنها یک گواهی ایزو بگیرند بسیار مهم و کاربردی می باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص استانداردهای ایزو تخصصی با مرکز سیستم کاران تماس بگیرید.

سیستم کاران به عنوان یکی از یزرگترین و مهمترین مراجع مشاوره و ثبت و صدور ایزو در خصوص گواهی نامه های ایزو عمومی و تخصصی صنف فست فود مانند دیگر صنوف و مشاغل آماده هر گونه اطلاع رسانی به مشتریان و متقاضیان می باشد. خدمات مشاوره مرکز کاملا رایگان هست.

با ما در تماس باشید.

 

Instagram.Icons - LearnParsi 1  صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید.