گواهینامه ایزو برای صنایع غذایی

گواهینامه ایزو برای صنایع غذایی

از زمان انتشار اولین بار در سال 2005 ، ISO 22000 علیرغم تحولاتی که در صنایع غذایی طی سالهای گذشته رخ داده است ، تا حد زیادی بدون تغییر باقی مانده است. این مقاله به تفاوت ISO 22000: 2018 با نسخه قبلی خود می پردازد و برخی از مزایای آن را برای پذیرندگان در نظر می گیرد.

ISO 22000 یک سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی است که می تواند برای هر سازمانی که در زنجیره ارزش غذایی کار می کند اعمال شود. از مزرعه تا چنگال ، این امکان را به اپراتورهای اقتصادی می دهد تا غذای با کیفیت بالا و ایمن تولید کنند و اهمیتی را که برای بهداشت و ایمنی به مشتریان می دهند نشان دهند.

فرایندها را بهبود بخشید ، به مشتریان اطمینان دهید و تیم خود را درگیر کنید

معیارهای صدور گواهینامه ایمنی غذا BSI Catering یک استاندارد جهانی منحصر به فرد است که توسط BSI برای پاسخگویی به نیازهای خاص صنعت توسعه داده شده است: معیارهای ایمنی ایمنی غذایی مربوط به غذاهایی که برای مصرف فوری تهیه می شوند. استانداردها و گواهینامه های ایمنی مواد غذایی زیادی در دسترس است ، اما بیشتر آنها برای تولید مواد غذایی طراحی شده اند و شامل الزاماتی است که فقط در تجارت غذا غذا صدق نمی کند.

این استاندارد برای مشاغل تازه آشپزی که غذا را برای مصرف فوری آماده می کنند ایده آل است ، از جمله:

عملیات پذیرایی تجاری

رستوران ها

کافه ها و حق رای دادن برای غذاهای آماده

خدمات غذایی نهادها

(غذاخوری مدارس ، محل کار ، بیمارستان و ...)

بر اساس الزامات شناخته شده بین المللی ISO TS 22002 برنامه های پیش نیاز ایمنی غذا و سیستم های مدیریت ایمنی مواد غذایی ISO 22000 ، با ارجاع به Codex Alimentarius HACCP ، این معیارهای صدور گواهینامه موارد اساسی را برای موارد زیر پوشش می دهد:

   برنامه های پیش نیاز

   برنامه های ایمنی مواد غذایی HACCP

   کنترل فرآیندها

   مستندسازی و ثبت اسناد

ایزو 22000 استانداردی است که توسط سازمان بین المللی استاندارد در زمینه ایمنی مواد غذایی تدوین شده است. این یک مشتق کلی از ISO 9000 است.

ایمنی غذا با وجود میکروب های منتقله از غذا در زمان مصرف ارتباط دارد. از آنجا که خطرات ایمنی غذا می تواند در هر مرحله از زنجیره غذایی رخ دهد ، ضروری است که کنترل کافی انجام شود. بنابراین ، تلاش مشترک همه طرفین از طریق زنجیره غذایی مورد نیاز است.

استاندارد بین المللی ISO 22000 الزامات مربوط به سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی را شامل موارد زیر مشخص می کند:

   ارتباط تعاملی

   مدیریت سیستم

   برنامه های پیش نیاز

   اصول HACCP

م effectiveثرترین سیستم های ایمنی مواد غذایی در چارچوب یک سیستم مدیریت ساختار یافته ایجاد ، اجرا و به روز می شوند و در فعالیتهای کلی مدیریت سازمان گنجانده می شوند. این حداکثر منافع را برای سازمان و اشخاص علاقه مند فراهم می کند. ISO 22000 با ISO 9001 مطابقت دارد تا سازگاری دو استاندارد را افزایش دهد.

ISO 22000 می تواند مستقل از سایر استانداردهای سیستم مدیریت اعمال شود یا با الزامات سیستم مدیریت موجود ادغام شود.

ISO 22000 اصول سیستم تجزیه و تحلیل خطر و نقطه کنترل بحرانی (HACCP) و مراحل کاربردی توسعه یافته توسط کمیسیون Codex Alimentarius را ادغام می کند.

با استفاده از الزامات حسابرسی ، برنامه HACCP را با برنامه های پیش نیاز ترکیب می کند. تجزیه و تحلیل خطر کلید یک سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی موثر است ، زیرا انجام تجزیه و تحلیل خطر به سازماندهی دانش مورد نیاز برای ایجاد ترکیبی موثر از اقدامات کنترل کمک می کند. ایزو 22000 مستلزم این است که همه خطرات احتمالی که ممکن است در زنجیره غذایی رخ دهد ، از جمله خطرات مربوط به نوع فرایند و امکانات مورد استفاده ، شناسایی و ارزیابی شوند. بنابراین ، این ابزار برای تعیین و مستندسازی اینکه چرا برخی از خطرات شناسایی شده باید توسط یک سازمان خاص کنترل شوند و چرا دیگران نیازی به کنترل ندارند ، فراهم می کند.

در طول تجزیه و تحلیل خطر ، سازمان استراتژی مورد استفاده برای اطمینان از کنترل خطر را با ترکیب برنامه های پیش نیاز و برنامه HACCP مشخص می کند.

سری ISO 22000 شامل مشخصات زیر است:

   ISO 22000 - سیستم های مدیریت ایمنی مواد غذایی - الزامات مورد نیاز برای هر سازمانی در زنجیره غذایی.

   ISO 22001 - دستورالعمل های کاربرد ISO 9001: 2000 برای صنایع غذایی و نوشیدنی (جایگزین: ISO 15161: 2001).

   ISO/TS 22002- برنامه های پیش نیاز در مورد ایمنی غذا- قسمت 1: تولید غذا

   ISO TS 22003 - سیستم های مدیریت ایمنی مواد غذایی برای دستگاه هایی که ممیزی و صدور گواهینامه سیستم های مدیریت ایمنی مواد غذایی را ارائه می دهند.

   ISO TS 22004 - سیستم های مدیریت ایمنی مواد غذایی - راهنمای کاربرد ISO 22000: 2005.

   ISO 22005 - قابلیت ردیابی در زنجیره خوراک و غذا - اصول کلی و الزامات اساسی برای طراحی و پیاده سازی سیستم.

   ISO 22006 - سیستم های مدیریت کیفیت - راهنمای کاربرد ISO 9002: 2000 برای تولید محصول.

   ISO 22000 همچنین در طرح FS22000 برای صدور گواهینامه سیستم های ایمنی مواد غذایی (FSSC) استفاده می شود. FS22000 یک طرح تأیید شده جهانی ایمنی مواد غذایی (GFSI) است.

تأییدیه سوئیس بین المللی با صدور گواهینامه معتبر ، به سازمانها پاسپورت مناسب برای بازار بین المللی را تضمین می کند و اصول و قوانین تعیین شده توسط استاندارد ISO 22000 را با دقت و استقلال تضمین می کند.

 

لیست ایزوها صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید