Immediate iso certification
 
ایزو ( ISO ) چیست؟

سازمان بین المللی استاندارد با نام ایزو ، در سال 1947 به صورت یک سازمان مستقل غیر دولتی بین المللی فعالیت خود را با 25 عضو شروع کرد؛ هم اکنون این سازمان بین المللی 147 عضو دارد.مرکز این سازمان در سوئیس واقع شده است. کشورمان ایران هم بعد از گذشت 13 سال از تشکیل این سازمان بین المللی، یعنی در سال 1339 به عضویت سازمان بین المللی استاندارد ISO درآمد؛ و هم اکنون از اعضای اصلی سازمان بین المللی استاندارد است.

وظیفه سازمان بین المللی استاندارد تدوین استاندارد های بین المللی و لازم الاجرا در جهت هماهنگ کردن تمامی استانداردهای اجرایی در اقصی نقاط جهان و بخصوص کشورهای عضو می باشد. نتیجه تدوین و اجرای این استاندارد ها اعطای تسهیلات در بخش تجارت جهانی، بهبود مدیریت تولید، مد نظر قرار دادن دغدغه های مشتریان، بهبود فرایند تولید، افزایش کیفیت محصولات تولیدی و مزایای بسیار زیاد دیگر برای اعضای این سازمان بین المللی به همراه خواهد داشت.

در سالهای اخیر شرکت های خصوصی دیگری هم مانند سازمان بین المللی استاندارد ایجاد شده اند که قوانین سختگیرانه سازمان بین المللی استاندارد را ندارند، و استاندارد های مشابه استاندارد بین المللی ISO را صادر می کنند، این استاندارد ها به دلیل نادیده گرفتن بخش زیادی از الزامات استاندارد، در تجارت جهانی و جوامع بین المللی نامعتبر بوده و از درجه اعتبار بسیار پایینی برخوردار هستند. این نمونه استاندارد های فیک هزینه اجرا و دریافت کمتری دارند به همین دلیل برخی شرکتها و سازمانها ترغیب به دریافت آنها می شوند.

 
اهمیتISO :

همانگونه که گفته شد ایزو مختص سازمان بین المللی استاندارد سازی می باشد. سازمان بین المللی استاندارد ایزو تعداد بالایی استاندارد را در زمینه ها و موضوعات مختلف مدون نموده است. استفاده شرکت ها از این علائم بر روی محصولات خود در واقع دارای دو مزیت کلی است:

  • بیانگر تعهد شرکت به جامعه و مشتریان
  • کیفیت و برتری محصولات شرکت

علامت های استاندارد بصورت کد تعریف می شوند که هر کد نشانگر یک علامت استاندارد و مرتبط با موضوعی می باشد. بطور مثال Haccp نشان دهنده کیفیت مواد غذایی تولیدی یک شرکت و سلامت آنها است وISO9001  به موضوع مدیریت کیفیت در یک شرکت اشاره دارد و یاISO14001  تعهد شرکت به محیط زیست را نمایش می دهد. و بی شمار تعریف دیگر که بسته به موضوع شرکت می تواند اخذ شود.

هر چند برخی از این استانداردها مانند ISO9001 و یا ISO14001 و ISO45001 عمومیت دارند، علاوه بر آن پایه بسیاری از استانداردهایایزو دیگر هستند. گفته می شود استاندارد ها بسته به موضوع شرکت نام گذاری می شود؛ به این دلیل است که همه شرکت ها می توانند در راستای تعهدات خود اقدام به اخذ آنها بکنند ولی برخی مانند استاندارد Haccp فقط برای تولید کنندگان مواد غذایی است و یا استاندارد  16949فقط برای خودرو سازان و یا شرکت هایی است که محصولات مرتبط با خودرو را تولید می کند.

لازم است شرکت های که اقدام به دریافت ایزو می کنند مطابق با دستورالعمل های مشخص و مرتبط اقداماتی را انجام دهند سپس بعد از گرفتن تایید از کارشناس های سازمان ایزو مشمول دریافت این گواهینامه می گردند.

پیاده سازی استاندارد ایزو :

قطعا استقرار پیاده سازی و اجرای سیستم مدیریت کیفیت منجر به رشد و همچنین تعالی و بهینه سازی فعالیت سازمانها میگردد. متقاضیان باید جهت پیاده سازی الزامات استانداردISO براساس نقشه، همچنین استراتژی شرکت قدم بردارند. لذا تعیین استراتژی سازمان، اولین گام بابت پیاده سازی الزامات استاندارد ایزو میباشد. در ابتدا مدیران این استراتژی را یک ساله در نظر می گیرند.

نکته ای که در این زمینه باید به آن توجه شود این است که این استراتژی حتما باید بر اساس واقعیت باشد تا سازمان و یا شرکت بتواندبه کمک استاندارد ISO به هدف تعیین شده و مورد نظر دست یابد.

مراحل پیاده سازی الزامات ایزو :
  • تعیین استراتژی سازمان متقاضی دریافت استاندارد
  • جهت پیاده سازی الزامات ISO اهداف سازمان مشخص شود
  • آموزش کارکنان شرکت یا سازمان متقاضی استاندارد جهت اجرای صحیح بندهای استاندارد
  • چارت سازمانی بر اساس نوع درخواست سازمان معین گردد.
  • مشخص نمودن نظام نامه
  • ارائه دستورالعمل ها و آئین نامه ها جهت اجرای استاندارد
  • تنظیم و ارائه چک لیست های اجرائی جهت پیاده سازی استاندارد
  • ممیزی داخلی واحد(ها)
  • برطرف کردن انطباق بین واحد(ها)
  • ممیزی پایانی
  • صدور گواهینامه ایزو

اخذ گواهینامه ایزو صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید.